HISTÒRIA DE LA UCE CELRÀ

Cap al 1925 sembla existir un terreny de joc de mides reglamentàries a les Serres, un recinte on, entre els anys 1925-1929, hi jugava els seus partits amistosos un grup d'afeccionats local anomenat Atlètic Club Celrà. Equips com la Pera i Camallera (els canaris perquè anaven de groc), La Bisbal, Banyoles i Pont Major, eren equips rivals per aquella època. Es jugava els diumenges, al matí, o a la tarda, segons conveniència dels jugadors. Acabat el partit, cap al tard, el capellà acompanyat per la mainada, completava el dia amb una sessió de cinema.

En aquella època no hi havia entrenadors ni àrbitres i la Federació encara no existia. Eren els jugadors qui decidien de jugar o no. Alguna vegada hi va haver algun incident, concretament amb els de Cervià, aquests varen agafar la roba i la veren portar a l'altre costat de riu...

Durant la guerra va desaparèixer el material per poder jugar a futbol, els joves varen anar a treballar durant la guerra al camp d'aviació, però continuaven gaudint d'estones jugant al futbol. Els soldats del camp d'aviació varen crear el seu propi camp i varen jugar a futbol, partits amistosos entre els soldats i gent del poble els diumenges a la tarda.

Des del començament dels anys trenta fins acabat la guerra civil, van existir altres camps que permetien la pràctica del futbol (camp de can Pere Quintana, el de la bòbila, d'en Bosser, el de Can Medinyà...).

Acabada la guerra civil, l'activitat futbolística continua en el nou camp de les Parets, en el qual competí durant 1940-1945 l'equip d'afeccionats del C.F. Celrà.

L'any 1952 es construí el recinte futbolístic de Can Medinyà, on jugà l'equip del poble durant molts anys, tant a la lliga d'afeccionats (1953-1978), com en categoria regional.

A la temporada 1991-1992, s'aconseguí l'ascens a primera Regional. A partir de la temporada 1992-1993 la Unió Cultural Esportiva Celrà va jugar en un terreny construït al Polígon Industrial de Celrà.

Després de finalitzar la guerra, es va crear un nou camp, el de les Parets, format amb jugadors del poble i l'equip es deia C.F. Celrà. L'any 1945 l'equip es va ensorrar. El 1952, es va tornar a formar l'equip, va durar fins al 1978. L'equipació ha estat jersei blau i pantaló blanc.